Groene orthopedie

Steeds meer snijdende specialisten beseffen dat zij een rol kunnen - en moeten - spelen in het verduurzamen van de zorg op het operatiecomplex. Maar zelfs als de wil er is, kan het moeilijk zijn om de juiste stappen te nemen. Het Landelijke Netwerk de Groene OK faciliteert hierin door voorbeelden te delen en bijeenkomsten te organiseren. Als aanvulling hierop is het NOV-platform Groene Orthopedie gelanceerd.

Pim van Egmond, medeoprichter van het NOV-platform Groene Orthopedie en lid van het Landelijk Netwerk de Groene OK: “Wij merken dat er in Nederland al veel mooie initiatieven lopen en bedacht zijn. Maar soms zijn er orthopedische specifieke zorgprocessen die niemand anders dan wijzelf kunnen aanpassen. Dit is de reden dat Rinse Meester en ik het ‘NOV-platform Groene Orthopedie’ binnen de NOV hebben opgericht.” Binnen het platform worden ideeën en voorbeelden van verduurzaming van de orthopedische zorg gedeeld en aangescherpt. Het doel is om elkaar vooral te enthousiasmeren om het toe te passen in de eigen werkomgeving.

Als Landelijk Netwerk de Groene OK zijn we benieuwd naar de ideeën en goede voorbeelden vanuit de orthopedie. Uiteraard zullen wij inspirerende voorbeelden ook delen via ons platform.

Het voorlopig bestuur is gevormd en bestaat uit:

Pim van Egmond
Rinse Meester
Thomas Nijman
Joris Bongers

Aanmelden voor het platform kan via een mail naar nov@orthopeden.org.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.