Over ons

De Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) is de wetenschappelijke vereniging van orthopedisch chirurgen in Nederland. Wij faciliteren de orthopedie op het gebied van kwaliteit, opleiding, wetenschappelijk onderzoek, beroepsbelangen en patiëntenvoorlichting. Samen met de andere wetenschappelijke verenigingen voor medisch specialisten werken we intensief samen in de Federatie Medisch Specialisten.

De NOV is opgericht in 1898 en heeft ruim 1.450 leden. Het NOV-bestuur stuurt de vereniging aan. De bureaumedewerkers doen - vanuit een kantoor in 's-Hertogenbosch - de voorbereidende werkzaamheden voor het bestuur en de dagelijkse zaken.

De meeste leden van de NOV zijn orthopedisch chirurg - ook wel  orthopeed genoemd: een specialist die gespecialiseerd is in bewegen. Hij of zij ziet mensen met klachten aan botten, spieren, pezen, banden of gewrichten. De meeste patiënten orthopedie hebben pijn als zij bewegen. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld geen grote afstanden meer lopen. Ze hebben misschien een blessure opgelopen tijdens het sporten, of bij een ongeluk. Weer anderen hebben een aangeboren orthopedische aandoening, of gewrichtsslijtage (artrose).

 Beschikbare downloads


Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.