Orthopedie en Wetenschap

De Werkgroep Orthopedie & Wetenschap verbetert de wetenschappelijke kennis en verhoogt de kwaliteit en output van het orthopedisch onderzoek in Nederland.

Wat doen we?

De Werkgroep Orthopedie en Wetenschap (WOW) is een werkgroep van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging. Het doel van de werkgroep is het verbeteren en verhogen van wetenschappelijke kennis, kwaliteit en output van het orthopedisch onderzoek in Nederland.

Taken

  • Genereren van een kennisplatform.
  • Opzetten van een orthopedisch wetenschappelijk netwerkportaal.
  • Stimuleren en faciliteren van wetenschappelijke samenwerking.
Bestuur

Het bestuur van de werkgroep WOW is als volgt samengesteld:

Dr. Babette van der Zwaard, voorzitter
Dr. Ellie Landman, secretaris
Dr. Menno Bénard, penningmeester
Dr. Maaike Gademan, bestuurslid
Dr. Wai-Yan Liu, bestuurslid

NOV-leden kunnen de gegevens van de bestuursleden inzien als zij zijn ingelogd in MijnNOV.

Ledenlijst

Leden van de Werkgroep Orthopedie en Wetenschap (WOW) kunnen de ledenlijst gemakkelijk inzien via MijnNOV (knop Mijn NOV-teams / WOW en dan Ledenlijst).

Lid worden

Ukunt uitsluitend lid worden van de Werkgroep Orthopedie en Wetenschap als u lid bent van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging.

U kunt zich aanmelden via MijnNOV (knop Persoonlijke gegevens en vervolgens Aanpassen en dan Aanmelden of afmelden werkgroep of CORE). Het lidmaatschap is 50 euro per jaar en dit komt op de factuur van de NOV te staan.

Wetenschap

Kijk voor een compleet overzicht van onderzoek op het gebied van orthopedie op de CORE-pagina van de NOV-site. CORE staat voor Consortium Orthopaedic REsearch.

Kennis delen

De Werkgroep Orthopedie en Wetenschap (WOW) organiseert een aantal keer per jaar een bijeenkomst. Daar worden verschillende thema's besproken, o.a. over (lopend) orthopedisch onderzoek. Verder organiseert de werkgroep elk jaar een wetenschapsdag.

De WOW heeft een afgesloten deel in MijnNOV (ledenportal van de NOV) voor de leden van de werkgroep. Daar deelt het bestuur berichten, agenda's en notulen van de bijeenkomsten. Er staat ook een ledenlijst van de WOW en een archief met documenten. De werkgroepleden vinden dit in MijnNOV via de knop Mijn NOV teams en vervolgens Werkgroep Orthopedie en Wetenschap.

Forum

In het forum op MijnNOV kunnen de leden van de werkgroep casussen (anoniem) aan elkaar voorleggen en interessante artikelen of presentaties uitwisselen. Als een lid van de werkgroep een forumbericht plaatst, krijgen alle leden van de werkgroep daarover een mededeling in hun mailbox. Zij kunnen vervolgens op het forumbericht reageren.

Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.