Knie

Het doel van de Werkgroep Knie is het bijeenbrengen van kennis (wetenschappelijk en empirisch) van degeneratieve afwijkingen en prothesiologie van de knie en deze bereikbaar en bruikbaar maken voor de orthopedische zorg in Nederland. We willen de professionele richtlijnen waarborgen en promoten om de best mogelijke zorg te bieden aan de patiënten.

Bestuur

Dr. Derk van Kampen, voorzitter
Dr. Rutger van Geenen, secretaris
Richard de Jong, penningmeester
Dr. Sander Koëter, bestuurslid
Daniël Hoornenborg, bestuurslid
Annemarie Goud, bestuurslid
Dr. Tim Boymans, bestuurslid

NOV-leden kunnen de gegevens van de bestuursleden inzien als zij zijn ingelogd in MijnNOV.

Doelen
  • Stimuleren van onderzoek op het gebied van degeneratieve afwijkingen en prothesiologie van de knie.
  • Kennis verzamelen en verspreiden onder de leden via bijeenkomsten over degeneratieve afwijkingen en prothesiologie van de knie.
  • Adviseren over degeneratieve afwijkingen en prothesiologie van de knie; zowel het NOV-bestuur als de leden van de vereniging en derden.
  • Ondersteunen van consensus ten aanzien van degeneratieve afwijkingen en prothesiologie van de knie.
Ledenlijst van de werkgroep

Werkgroepleden kunnen een actuele ledenlijst van de werkgroep inzien via MijnNOV.

MijnNOV

De werkgroep maakt voor de onderlinge communicatie gebruik van een afgesloten deel in MijnNOV (ledenportal van de NOV). Daar deelt het bestuur berichten, agenda's en notulen van de bijeenkomsten. Er staat ook een ledenlijst van de Werkgroep Knie. De leden vinden dit in MijnNOV via de knop Mijn NOV teams en vervolgens Werkgroep Knie.

Forum
In het forum op MijnNOV kunnen de leden van de werkgroep casussen (anoniem) aan elkaar voorleggen en interessante artikelen of presentaties uitwisselen. Als een lid van de werkgroep een forumbericht plaatst, krijgen alle leden van de werkgroep daarover een mededeling in hun mailbox. Zij kunnen vervolgens op het forumbericht reageren.

Fellowships

Er zijn verschillende knie-fellowships geaccrediteerd door de NOV. Meer informatie.

Elke twee jaar organiseert de werkgroep een traveling fellowship. Dit fellowship stelt de deelnemers in staat gerenommeerde klinieken in West-Europa te bezoeken en daarmee hun expertise te vergroten. De deelnemers krijgen tijdens de werkbezoeken uitgebreide kans voor participatie, observatie en discussie. Lees meer.
Verslag travelling fellowship 2018
Verslag travelling fellowship Dublin 2019

Links
Contact en lid worden

U kunt uitsluitend lid worden van de Werkgroep knie als u lid bent van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging. U kunt zich aan- of afmelden via MijnNOV (knoppen Persoonlijke gegevens / Aanpassen / Aan- en afmelden werkgroep of CORE).

Het lidmaatschap kost € 50,- per jaar en dit komt op de factuur van de NOV te staan. Voor aiossen is het lidmaatschap gratis.

Voor vragen en suggesties kunt u mailen naar secretariaatdks@gmail.com 


Zoekt u informatie voor patiënten? Kijk dan eens op www.zorgvoorbeweging.nl.Beschikbare downloads


Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.