Transparantieregister

Het Transparantieregister Zorg is een centraal register met gegevens over financiële relaties tussen zorgverleners en instellingen. Het geeft de patiënt inzicht in de relaties die zijn zorgverlener heeft met bedrijven. 

Transparantieregister en NOV
Tot 2016 had de NOV een eigen Disclosure Register. Hierin kon de patiënt zien welke financiële afspraken er waren tussen de leden van de NOV en de industrie. Met de komst van het Transparantieregister heeft de NOV ervoor gekozen om het Disclosure Register vanaf 2017 te laten vervallen en alle meldingen te laten verlopen via het Transparantieregister.
Meldingen aan het Transparantieregister
Vanaf maandag 9 januari 2017 kunnen de financiële relaties die in 2016 ten uitvoer zijn gelegd en in totaal de grens van € 500 overstijgen, gemeld worden. De Nederlandse bedrijven waarmee u als NOV-lid een financiële relatie had in 2016, moeten dit uiterlijk 24 februari 2017 melden bij het Transparantieregister Zorg. Als u in 2016 financiële afspraken had met een bedrijf in het buitenland, moet u dit zelf melden. 
Na 24 februari 2017 krijgt u bericht van het Transparantieregister als er een melding over u gedaan is over 2016. Vervolgens kunt u tot 31 maart de juistheid van de gegevens controleren. Eind april 2017 maakt het Transparantieregister Zorg de gegevens bekend. Lees meer op de website van het Transparantieregister


Meer informatie over de samenwerking tussen de NOV (leden) en de industrie

Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.