07 juli 2020

Nieuwe PROMs in de LROI

In januari accordeerden de NOV-leden het NOV PROMs-advies orthopedie 2020. Onderdeel van dit advies zijn de volgende aanpassingen in de PROMs-vragenlijsten: 
  • Vervangen EQ-5D-3L door EQ-5D-5L voor betrouwbaardere resultaten 
  • Optioneel maken van HOOS-PS/KOOS-PS en verplicht maken van OHS/OKS
Vanaf nu is de vernieuwde EQ-5D vragenlijst ingebouwd in de LROI. U kunt de nieuwe vragenlijst downloaden

In verband met de kwaliteitsindicatoren op de transparantiekalender adviseren wij u om naast de OHS/OKS ook de HOOS-PS/KOOS-PS te blijven afnemen tot 2022. Deze indicatoren zijn vastgesteld en niet meer te wijzigen. U moet de uitkomst van de HOOS-PS/KOOS-PS daarom nog steeds aanleveren. Na 2022 wordt deze indicator omgezet naar de OHS/OKS. 

Oxford score verplicht
De Oxford score is sinds de zomer van 2020 verplicht. Op de Oxford Hip, Knee en Shoulder Score lijsten ligt echter een licentie. Daarom kunt u deze lijsten niet online downloaden. U kunt ze opvragen via lroi@orthopeden.org.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.