06 mei 2024

Leercurve direct superieure benadering bij totale heupprothese

Op 31 maart 2024 publiceerde Hip International het artikel Low revision rate throughout the adoption of the direct superior approach in primary total hip arthroplasty: an analysis based on 1551 total hip arthroplasties from the Dutch Arthroplasty Register online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Pelle Bos, Bart-Jan van Dooren, Rinne Peters, Harmen Ettema, Stefan Bolder, Frank van den Berg, Nic Veeger, Wim Schreurs en Wierd Zijlstra. Zij concludeerden dat zij geen verband vonden tussen de ervaring van de orthopedisch chirurg in het gebruik van de direct superieure benadering en de kans op revisie. Dit suggereert dat er geen significante leercurve is voor de direct superieure benadering bij het plaatsen van een totale heupprothese. De direct superieure benadering lijkt veilig in de beginfase van het leerproces, met een laag risico op revisie door luxatie of door andere oorzaken.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.