25 maart 2024

Revisies van elleboogprothesen: is centralisatie van zorg de toekomst?

Op 16 februari 2024 publiceerde Seminars in Arthroplasty: JSES het artikel Analysis of 516 cases of revision total elbow arthroplasty from the Dutch Arthroplasty Registry: centralization of care is the future online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Ali Al-Hamdani, Arno Macken, Ante Prkic, Bertram The, Anneke Spekenbrink-Spooren en Denise Eygendaal. Zij concludeerden dat revisies aan elleboogprothesen door veel verschillende zorgaanbieders werden uitgevoerd in Nederland. De meest voorkomende reden voor revisie was aseptische loslating. Verder onderzoek is nodig om vast te stellen of een hoger volume van revisies aan elleboogprothesen per zorgaanbieder de resultaten van deze ingrepen verbetert. Mogelijk is centralisatie van zorg de toekomst.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic.

Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.