07 december 2023

Aanpassing Algemeen Examen Orthopedie

Het Algemeen Examen Orthopedie (AEO) krijgt per 2024 een wat ander karakter. Tot nu toe bestond dit examen uit 80 meerkeuzevragen, waarbij de leerstof werd getoetst van het AAOS-boek en de daaraan gekoppelde CCOC (thema-)dagen. Met ingang van 2024 zal het gaan om 100 vragen, waarbij het soort vragen zal wisselen (gesloten vragen, meerkeuzevragen en vragen op basis van andere gesloten vraagvormen zoals de multiple responsevraag, matchvraag, sorteervraag en hotspotvraag).

De toets krijgt meer een voortgangstoetskarakter, waarbij naast de CCOC-thema’s ook algemene orthopedische kennis getoetst wordt. De cesuur om te slagen voor de toets zal per jaar dat de aios verder is in de opleiding oplopen. De vragen die gesteld worden, zijn terug te voeren op de 11 EPA’s (behalve de 3 basis EPA’s), waarbij het AAOS-boek, het leerboek orthopedie van Verhaar en Van Mourik en de richtlijnen als bronnen dienen. Het aankomende AEO op vrijdag 19 april 2024 zal in het teken staan van de overgang van de toets “oude stijl” naar “nieuwe stijl”, waarbij rekening wordt gehouden met de aiossen die al verder zijn in hun opleiding.

Zie ook het toetsplan en de toetsmatrijzen op de NOV-website.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.