16 november 2023

Publicatie in The Journal of Arthroplasty: Validatie van peri-prothetische infecties na een totale heup- of knieprothese in de LROI

Op 30 oktober 2023 publiceerde The Journal of Arthroplasty het artikel Validation of the incidence of reported periprosthetic joint infections in total hip and knee arthroplasty in the Dutch Arthroplasty Register online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Mirthe van Veghel, Maartje Belt, Anneke Spekenbrink-Spooren, Martijn Kuijpers, Tjallie van der Kooi, Wim Schreurs en Gerjon Hannink. Zij concludeerden dat in de LROI ongeveer een derde van de peri-prothetische infecties wordt geregistreerd als revisie binnen één jaar vanwege infectie of verwijdering. De registratie van peri-prothetische infecties kan verbeterd worden door ook heroperaties zonder componentenwissel en niet-chirurgische behandelingen met antibiotica in de LROI te registeren. Het is bij dit onderzoek mogelijk gebleken om gegevens uit de LROI en PREZIES te koppelen. Deze koppeling maakt nieuwe onderzoeken mogelijk om de uitkomsten van peri-prothetische infecties na totale heupen knieprothese-ingrepen in Nederland te verbeteren. 

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic.

Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.