16 november 2023

Maak doelmatig gebruik van PROMs

Rudolf Poolman gaat in een interview op qruxx.com in op het gebruik van PROMs.

Via de landelijke registratie orthopedische interventies (LROI) verzamelen alle orthopeden sinds 2018 Patient Reported Outcome Measures (PROMs) tijdens het eerste jaar na een heup-, knie- of schouderprothese. Het blijkt een uitdaging om de juiste gegevens te verkrijgen. “Er zijn veel mensen die de vragenlijsten niet invullen en niet alle vragenlijsten blijken geschikt. En het is belangrijk om te kijken wat we precies meten met een PROM en wat we vervolgens met de gegevens doen”, zegt orthopedisch chirurg en hoogleraar orthopedie Rudolf Poolman.

Poolman: ‘Maak doelmatig gebruik van PROMs’ - Qruxx | Kennisplatform voor passende zorg
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.