28 september 2023

Wat behoort wel en niet tot orthopedische werkzaamheden?

Naar aanleiding van een discussie over welke werkzaamheden van seniorleden wel of niet behoren tot de orthopedische werkzaamheden heeft het NOV-bestuur dit nader omschreven.

Wat is de situatie?
Men kan (volgens de statuten) uitsluitend seniorlid van de NOV zijn als men ouder is dan 60 jaar, gestopt met het dienstverband of de vrije praktijk als orthopedisch chirurg en als er geen inkomen is uit orthopedische werkzaamheden. Dit zou betekenen dat zelfs als een NOV-lid zeer beperkt tijd besteedt aan orthopedisch werk een volledige contributie verschuldigd is.

Orthopedische werkzaamheden
Omdat de term ‘orthopedische werkzaamheden’ verschillend kan worden geïnterpreteerd, heeft het NOV-bestuur dit nader omschreven:

Orthopedisch werk is het leveren van patiëntenzorg (non-operatief of operatief) als orthopedisch chirurg in een zorginstelling, oftewel werkzaamheden waarvoor een BIG-registratie met specialisatie als orthopedisch chirurg vereist is. 

Dit betekent dat als een NOV-lid bijvoorbeeld onderwijs geeft, onderzoek doet of (medische) adviezen geeft, dit lid wél seniorlid kan zijn. En dat in dat geval ook niet een volledige reguliere contributie verschuldigd is, maar de seniorlid-contributie.


 
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.