30 augustus 2023

Groene Zorg Festival 23 September

De Groene Zorg Alliantie organiseert de tweede editie van het Groene Zorg Festival op 23 september 2023.

De Groene Zorg Alliantie (GZA) is een koepelorganisatie voor zorgprofessionals die zich inzet voor vergroening van de zorg en voor planetaire gezondheid. De GZA is een bottom-up initiatief en vertegenwoordigt groene (toekomstig) zorgprofessionals op de werkvloer, van student tot specialist, van wetenschapper tot (evidence-based) activist. 

Deze tweede editie van het Groene Zorg Festival brengt mensen uit verschillende sectoren samen om kennis te delen, het netwerk uit te breiden en te vieren wat er al bereikt is op het gebied van duurzame zorg. Het festival biedt een platform om te verbinden, te inspireren en te leren van elkaar. Iedereen die verbintenis voelt met groene (duurzame) zorg is  van harte uitgenodigd voor deze dag: van politici, managers en bestuurders tot zorgprofessionals (in spé) uit de gehele zorgsector!

Met de ondertekening van de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 committeren partijen zich aan de vijf doelstellingen:
1.    Meer inzet op gezondheid
2.    Het vergroten van de bewustwording en kennis
3.    55% minder directe CO2-uitstoot in 2030 en klimaatneutraal in 2050
4.    50% minder primair grondstoffengebruik in 2030 ten opzichte van 2016 en maximaal circulaire zorg in 2050
5.    Het verminderen van de milieubelasting van medicatie(gebruik)

Sprekers: o.a. Marcel Levi, Wanda de Kanter en Michelle Tongerloo. Er zijn paneldiscussies over de vijf doelstellingen van de Green Deal, een breed scala aan workshops, kunst, muziek, cabaret, een diner en een borrel. Met name is er veel gelegenheid om kennis te delen, te leren van elkaar en te netwerken. Dit alles zal in het teken staan van duurzame zorg, planetary health en duurzaamheid in het algemeen.

Aanmelden  
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.