17 juli 2023

Publicatie in Journal of Arthroplasty: Geen verschil in re-revisiepercentage van gereviseerde knieprothesen naar revisievolume

Op 5 juni 2023 publiceerde Journal of Arthroplasty het artikel No association between hospital volume and early second revision rate in Revision Total Knee Arthroplasty in the Dutch Orthopaedic Register online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Paul van Rensch, Maartje Belt, Anneke Spekenbrink-Spooren, Gijs van Hellemondt, Wim Schreurs en Petra Heesterbeek. Zij concludeerden dat het tweede revisiepercentage van een knie revisie-ingreep niet afhankelijk lijkt te zijn van het revisievolume of het type revisie in Nederland. Toch kan centralisatie van deze procedures bijdragen aan een betere kwaliteit, omdat grote revisies vaak technisch uitdagende procedures zijn die vaker worden uitgevoerd in centra met hoge volumes. Zeker ter preventie van een infectie is een ervaren team met voldoende middelen van belang voor een goede uitkomst.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic.

Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.