27 februari 2023

De Pijngrens: een podcastserie over de risico’s en het gebruik van zware pijnstillers

In de podcast De Pijngrens van de Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie (NVA) duiken experts en ervaringsdeskundigen in de wereld van zware pijnstillers, ook wel opioïden genoemd. Opioïden zijn belangrijke medicijnen, maar niet onomstreden. Het gebruik van opioïden in Nederland neemt toe. Daarom de hoogste tijd voor heldere uitleg over de risico’s en het gebruik van deze zware pijnstillers. Wist u bijvoorbeeld al dat ademhalingsdepressie of vroegtijdig overlijden het gevolg kan zijn van langdurig gebruik? Wat zijn nou precies de gezondheidsrisico’s? Hoe kun je verschillende soorten pijn behandelen? Wanneer werken opioïden wel en niet? Is het gebruik in Nederland net zo problematisch als in de Verenigde Staten? Dit en meer vragen worden in de podcastreeks beantwoord. 

Lees meer op de website van de NVA
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.