16 februari 2023

Publicatie in EFORT Open Review: Internationale identificatie van uitschieters in implantaatregisters

Op 27 januari 2023 publiceerde EFORT Open Review het artikel Identification of implant outliers in joint replacement registries online.

Het onderzoek is uitgevoerd met onder andere LROI-data door Richard de Steiger, Brian Hallstrom, Anne Lübbeke, Elizabeth Paxton, Liza van Steenbergen en Mark Wilkinson. Zij concludeerden dat vroegtijdige signalering van prothesen met een hoger dan verwacht revisiepercentage kan leiden tot een duidelijke afname in gebruik en het van de markt halen van deze prothesen. Als meerdere registers wereldwijd een prothese rapporteren als uitschieter is het minder waarschijnlijk dat het hoger dan verwachte revisiepercentage werd veroorzaakt door patiënt- of chirurgkenmerken.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.