09 februari 2023

(Voor)oordelen van genderdiversiteit in de orthopedie

Ter gelegenheid van de uitreiking van de Corrie Hermannprijs 2023 aan prof. dr. Denise Eygendaal organiseert de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (vnVa) op zaterdag 25 maart 2023 een symposium – getiteld “(Voor)oordelen van genderdiversiteit in de orthopedie”.

Binnen de gezondheidszorg in Nederland is de orthopedie het vakgebied met het kleinste aantal vrouwelijke medisch specialisten. Zou het wat kunnen opleveren als we proberen wat meer divers te worden? En zo ja, waarom zijn er eigenlijk zo weinig dames en hoe zit het met onze onbewuste vooroordelen?

Tijdens het symposium “(Voor)oordelen van genderdiversiteit in de orthopedie” belcihten vier sprekers dit onderwerp vanuit verschillende invalshoeken en er is een forumdiscussie gepland inclusief Q&A.

Aan het eind van het symposium vindt de uitreiking plaats van de Corrie Hermannprijs 2023 aan
prof. dr. Denise Eygendaal. Denise Eygendaal is de eerste vrouwelijke hoogleraar orthopedie en nu ook afdelingshoofd in Nederland. Ze is oprichtster van de Ladies Society binnen de Nederlandse Vereniging voor Orthopedie, een netwerk van vrouwelijke orthopeden en arts-assistenten met als doel elkaar nader te verbinden en te versterken.  Daarnaast is ze actief binnen de wereldwijde organisatie van Women in Orthopaedics.

Het symposium vindt plaats in de Gertrudiskapel aan het Willemsplantsoen 1c in Utrecht van 12.00 – 16.30 uur. Aansluitend is er een receptie. 

Lees meer
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.