22 september 2022

Wie wint de Wetenschaps- en innovatieprijs 2023?

In juni 2023 reikt de Federatie Medisch Specialisten weer de Wetenschaps- en innovatieprijs uit. Wie wil kans maken op deze bijzondere prijs? Dien uiterlijk vrijdag 16 december 2022 uw publicatie in bij de NOV. Goed onderzoek verdient een podium!

Dit jaar aandacht voor innovatief onderzoek
Vorig jaar namen de trotse onderzoekers van de DENSE trial de Wetenschaps- en innovatieprijs in ontvangst. Zij toonden aan dat het bij vrouwen met zeer dicht klierweefsel zinvol is om een MRI toe te voegen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. Elke 2 jaar wordt de prijs uitgereikt om goed onderzoek in de schijnwerpers te zetten. Met de kennis uit wetenschappelijk onderzoek kunnen medisch specialisten continu werken aan passende zorg: toegespitst op de unieke patiënt, zodat die kan rekenen op de beste zorg: toegankelijk, innovatief en betaalbaar. In 2023 wordt de prijs toegekend aan een medisch specialist die zich onderscheidt met innovatief onderzoek. Dat wil zeggen: onderzoek naar nieuwe diagnostiek en behandeling, of onderzoek gericht op vernieuwing in de organisatie van zorg en betere zorgprocessen. 

Hoe werkt het? 
Tot vrijdag 16 december 2022 kunt u uw publicatie insturen naar de NOV, nov@orthopeden.org, samen met een ingevuld deelnameformulier.  
Wetenschappelijke verenigingen beoordelen de voorstellen en selecteren uit de inzendingen het beste onderzoek voor deelname aan de volgende ronde. Deze inzendingen worden vervolgens beoordeeld door een onafhankelijke en deskundige vakjury. In mei 2023 wordt bekendgemaakt welke 3 onderzoeken als beste beoordeeld zijn.  
Tijdens een feestelijke uitreiking in juni wordt de winnaar bekendgemaakt. Deze ontvangt, naast de eer, een blijvend aandenken en een geldbedrag van 5.000,- euro (te besteden aan vakgerelateerde activiteiten).  

Meer informatie
Met vragen over het inzenden van het onderzoek kunt u terecht bij de NOV (nov@orthopeden.org). Met vragen over de beoordelingscriteria en de procedure kunt u terecht bij Marlies Bennema van de Federatie Medisch Specialisten (via raadw&i@demedischspecialist.nl).

Naar de beoordelingscriteria
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.