05 juli 2022

Maastricht UMC in beeld over gevolgen corona

Bij een NOS-artikel over oplopende coronabesmettingen is een filmpje geplaatst over de gevolgen van corona. Hoe staat het na twee jaar corona met de wachtlijsten, het personeelstekort en de werkdruk in het ziekenhuis?

Bekijk het filmpje over Maastricht UMC waarin o.a. René ten Broeke, orthpedisch chirurg, ingaat op de enorme afschaling van operaties. Er zijn nu nog 800 a 900 mensen die wachten op een operatie. Tijdens dat wachten worden spieren, botkwaliteit en gewrichten slechter, waardoor patiënten in een slechtere situatie uiteindelijk een operatie ingaan. Dat leidt tot een suboptimaal resultaat.

Naar het artikel 'Coronabesmettingen lopen op, moeten we ons zorgen maken?'  met het filmpje 'Meekijken in het ziekenhuis: hoe gaat het na twee jaar corona'
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.