09 mei 2022

Onderzoek naar de impact van COVID-19 op de patiënt die een operatie nodig heeft

De afgelopen 2 jaar zijn door de COVID-19-pandemie delen van de geplande zorg uitgesteld. Wat waren de effecten van uitgestelde zorg en wat waren de ervaringen van patiënten die moesten wachten, maar wel een behandeling nodig hadden? Hiernaar gaat oncologisch chirurg Schelto Kruijff met zijn team onderzoek doen: “We hopen dat we door de analyse van de effecten van de uitgestelde, veranderde of afgeschaalde zorg de behandeling van de patiënt kunnen optimaliseren in het geval van toekomstige pandemieën of andere periodes van zorgschaarste.” Ze onderzoeken de uitkomsten van 3 studiedatabases en 16 landelijke kwaliteitsregistraties, waaronder de LROI. Zij ontvangen subsidie vanuit het ZonMW-programma ‘Uitkomstgerichte zorg: kennisagenda non-COVID-19’.

Meer weten? In deze blog vertelt Schelto Kruijff hoe zij dit onderzoek aanpakken.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.