06 mei 2022

Publicatie in Foot and Ankle Surgery: Risicofactoren voor vroegtijdig falen van totale enkelprothesen

Op 9 december 2021 publiceerde Foot and Ankle Surgery het artikel Risk factors for total ankle arthroplasty failure: A Dutch Arthroplasty Register study online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Joris Hermus, Sander van Kuijk, Anneke Spekenbrink-Spooren, Adhiambo Witlox, Martijn Poeze, Lodewijk van Rhijn en Chris Arts. Zij concludeerden dat totale enkelprothesen een goede korte termijn survival hebben met een mediane follow-up van 38 maanden. Risicofactoren voor vroegtijdig falen van totale enkelprothesen zijn jongere leeftijd, hogere BMI en behandeling van een osteochondraal botdefect (OCD) in de voorgeschiedenis. Het is van belang verwijderingen van enkelprothesen (amputatie en conversie naar artrodese) te registreren om de kwaliteit van LROI-data te verbeteren.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.