03 mei 2022

Enquête over regelgeving betreffende medische hulpmiddelen

EFORT heeft een enquête gelanceerd over de impact van de MDR (Medical Device Regulations) op de beschikbaarheid van medische hulpmiddelen voor orthopedie en trauma voor uw patiënten.
Eind 2021 kregen we bericht dat er zich problemen ontwikkelden met de beschikbaarheid van bepaalde medische hulpmiddelen sinds de MDR (Medical Device Regulations) in mei 2021 van kracht werd (bijvoorbeeld afnemende beschikbaarheid van producten met een laag volume, zoals snap-fit cups, sommige tumorimplantaten, platen, enzovoort).
Goede gegevens zijn nodig om een robuust overzicht te hebben om dit (potentiële) probleem voor onze patiënten - dat ook te maken heeft met leveringsproblemen - terug te koppelen naar beleidsmakers binnen de EU en het vasteland van Europa.
Deze enquête gaat over het effect van de MDR op zowel electieve orthopedische als traumachirurgische interventies. Het invullen neemt ongeveer tien minuten in beslag. Alvast heel hartelijk dank voor de moeite!

EFORT Survey on Impact of MDR (Medical Devices Regulations) on Availability of Orthopaedic and Trauma Medical Devices for your Patients
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.