01 april 2022

Publicatie in Journal of Arthroplasty: Drempelwaarden patiëntgerapporteerde uitkomsten voor tevredenheid met totale knieprothese

Op 5 februari 2022 publiceerde Journal of Arthroplasty het artikel Defining Clinically Meaningful Thresholds for Patient-Reported Outcomes in Knee Arthroplasty online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Jasper Most, Thomay-Claire Hoelen, Anneke Spekenbrink-Spooren, Martijn Schotanus en Bert Boonen. Zij concludeerden dat het gebruik van patiëntgerapporteerde uitkomsten noodzakelijk is om het perspectief van de patiënt mee te kunnen nemen bij samen beslissen en de klinische evaluatie van ingrepen. In deze studie zijn drempelwaarden bepaald om te voorspellen of een patiënt waarschijnlijk wel of niet tevreden zal zijn met een totale knieprothese. Ook is aangetoond dat deze drempelwaarden verschillen, afhankelijk van de patiëntgerapporteerde uitkomsten voorafgaand aan de operatie.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.