04 februari 2022

Publicatie in The Knee: Patella-gerelateerde problemen meest genoemde reden voor revisie na plaatsing van een NexGen PS® totale knieprothese zonder patellacomponent

Op 11 januari 2022 publiceerde The Knee het artikel Patella related problems as common reason for revision of NexGen PS® total knee arthroplasty without patella resurfacing: An analysis of 5911 primary total knee arthroplasties registered in the Dutch Arthroplasty Register online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Gerian Huitema, Lieke de Vries, Tom Verboom, Anneke Spekenbrink-Spooren en Jeroen Steens. Zij concludeerden dat deze studie geen significant verschil laat zien in revisiepercentage binnen 8 jaar na plaatsen van een primaire NexGen PS® totale knieprothese met of zonder patellacomponent. Patella-gerelateerde problemen als reden voor revisie kwamen significant vaker voor bij primaire ingrepen zonder patellacomponent. Om een heroperatie door patellaire problemen te voorkomen lijkt het verstandig, op basis van onze resultaten, om wel een patellacomponent te plaatsen tijdens primaire TKP ingrepen met een NexGen PS®.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.