07 januari 2022

Publicatie in Acta Orthopaedica: Samengestelde uitkomstmaat geeft completere en betrouwbaardere evaluatie van kwaliteit van zorg na totale heup- of

Op 3 januari 2022 publiceerde Acta Orthopaedica het artikel A more comprehensive evaluation of quality of care after total hip and knee arthroplasty: combining 4 indicators in an ordered composite outcome online.

Het onderzoek is gefinancierd met LROI-subsidie en uitgevoerd met LROI-data door Peter van Schie, Leti van Bodegom-Vos, Liza van Steenbergen, Rob Nelissen en Perla Marang- van de Mheen. Zij concludeerden dat de nieuwe ordinale samengestelde uitkomstmaat een completere en betrouwbaardere evaluatie geeft van de geleverde kwaliteit van zorg na een THP of TKP. De grotere variatie tussen ziekenhuizen bij gebruik van de samengestelde uitkomstmaat leidt tot een beter onderscheid in prestaties, ook wanneer slechts één jaar aan data wordt gebruikt.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic. 
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.