20 december 2021

Publicatie in Acta Orthopaedica: Vergelijkbare mortaliteit maar meer revisies na ongecementeerde totale heupprothese bij patiënten ≥80 jaar

Op 24 november 2021 publiceerde Acta Orthopaedica het artikel Comparable mortality but higher revision rate after uncemented compared with cemented total hip arthroplasties in patients 80 years and older: report of 43,053 cases of the Dutch Arthroplasty Register online.
Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Esther Bloemheuvel, Liza van Steenbergen en Bart Swierstra. Zij concludeerden dat er een vergelijkbare mortaliteit maar een hogere kans op revisie is bij een ongecementeerde THP bij patiënten van 80 jaar en ouder, ten opzichte van een gecementeerde THP. Daarom hebben gecementeerde THP’s in deze leeftijdscategorie de voorkeur.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.
}