06 december 2021

Publicatie in Journal of Arthroplasty: Vergelijking LROI en regionaal infectieregister: verschil in registratie van infecties

Op 7 september 2021 publiceerde Journal of Arthroplasty het artikel Mismatch in Capture of Periprosthetic Joint Infections Between the Dutch Arthroplasty Register (LROI) and a Detailed Regional Periprosthetic Joint Infection Registry online.
Het onderzoek is gefinancierd met LROI-subsidie en uitgevoerd met LROI-data door Maud Kamp, Wai-Yan Liu, Jon Goosen, Wim Rijnen, Liza van Steenbergen en Walter van der Weegen. Zij concludeerden dat de incidentie van infecties wordt onderschat wanneer alleen naar LROI-data wordt gekeken. Mogelijk kan een koppeling met een landelijk complicatieregistratiesysteem de kwaliteit van de LROI-data nog verder verbeteren.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.