11 oktober 2021

Prof. dr. Jan Verhaar benoemd tot NOV-erelid

Tijdens de ALV op 7 oktober 2021, tijdens het NOV-Jaarcongres, is prof. dr. Jan Verhaar benoemd tot NOV-erelid.
 
Tot voor kort was Jan hoofd van de afdeling Orthopedie van het Erasmus MC, waar hij zeer recentelijk met emeritaat is gegaan. Als afdelingshoofd zette Jan zich steeds in om het steun- en bewegingsstelsel bij alle medische opleidingen beter op de kaart te krijgen. Jan was ook drie jaar NOV-voorzitter; in die tijd is de NOV verder geprofessionaliseerd. Altijd had Jan een luisterend oor voor de leden en hij wist structuur aan te brengen in de vele dossiers die hem werden aangereikt. Jan was ook actief als lid van het Concilium en van de Commissie Wetenschap. Daarnaast zorgde hij voor een betere naamsbekendheid van de orthopedie als redacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde en als redacteur van diverse andere medische tijdschriften. Jan publiceerde vele artikelen in de internationale pers en wist zich tijdens diverse interviews heel goed te profileren.
In vele internationale organisaties zoals de NOF en de EFORT bekleedde Jan bestuursfuncties en vertegenwoordigde hij de Nederlandse orthopedie.
Het Leerboek orthopedie, ook vertaald in het Engels, stond en staat onder redactie van Jan en van Jan van Mourik.

Voor zijn vele verdiensten voor de orthopedie en voor de NOV ontving hij het Erelidmaatschap uit handen van de voorzitter prof. dr. Sjoerd Bulstra.
(Foto: Dirk Kreijkamp Fotografie)
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.