19 november 2020

Kniedistractie volwassenen < 65 met end-stage artrose én indicatie TKP niet vergoed

Zorginstituut Nederland concludeert dat kniedistractie nog niet voldoende bewezen effectief is voor volwassen patiënten jonger dan 65 jaar met end-stage knieartrose én een indicatie voor een totale knieprothese. Daarmee voldoet de behandeling bij deze patiëntengroep niet aan ‘de stand van de wetenschap en praktijk’. De behandeling wordt daarom niet vergoed uit de basisverzekering. 

Het standpunt van de NOV is dat kniedistractie een veelbelovende behandeling is. Ook de NOV acht het onderzoek nog onvoldoende om een duidelijk definitief standpunt in te nemen.
De NOV is van mening dat distractie-therapie voor de knie wel plaats kan vinden in het kader van onderzoek in een beperkt aantal geselecteerde centra om zo de evidence te verbeteren. Binnen deze setting zou deze behandeling vergoed moeten worden, zodat er werkelijk voldoende ervaring kan worden op gedaan.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.