21 september 2020

Publicatie KSSTA: Vergelijkbare overleving van gecementeerde en ongecementeerde totale knieprothesen

Op 30 augustus 2020 publiceerde KSSTA het artikel Comparable mid-term revision rates of primary cemented and cementless total knee arthroplasties in 201,211 cases in the Dutch Arthroplasty Register (2007-2017) online.
Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Casper Quispel, Tijs Duivenvoorden, Stefan Beekhuizen, Hennie Verburg, Anneke Spekenbrink-Spooren, Jantsje Pasma en Ruud de Ridder. Zij concludeerden dat gecementeerde en ongecementeerde TKPs vergelijkbare revisiepercentages hebben op de middellange termijn. Omdat er nog geen langetermijnresultaten bekend zijn, blijft de voorkeur voor een fixatietechniek afhankelijk van de voorkeur en ervaring van de operateur. Bekijk ook de NL samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.
}