20 april 2020

Publicatie KSSTA: Verschillende hersteltrajecten na primaire totale knieprothese

Op 9 april 2020 publiceerde Knee Surgery, Sports Traumatology, Arthroscopy het artikel Three distinct recovery patterns following primary total knee arthroplasty: dutch arthroplasty register study of 809 patients online.

Het onderzoek is gefinancierd door het Van Rens Fonds en uitgevoerd met LROI-data door Jeroen van Egmond, Brechtje Hesseling, Marijke Melles, Stephan Vehmeijer, Liza van Steenbergen, Nina Mathijssen en Jarry Porsius. Zij concludeerden dat er drie hersteltrajecten te onderscheiden zijn na een TKP: high risers, gradual progressors en non responders. Voorspellers voor het ongunstige hersteltraject non responders zijn slechte scores op vragen over zelfzorg, angst en depressie en algemene gezondheidsscore, gemeten op de vragenlijst EQ-5D over kwaliteit van leven. Bekijk ook de NL samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.