26 maart 2024

Overlijdensbericht oud-collega J.D. Burger

Recentelijk ontvingen wij van collega Bart Burger het verdrietige bericht dat zijn vader en onze oud-collega J.D. (Jan Doekes) Burger op 17 maart 2024 op 93-jarige leeftijd is overleden.

Jan Burger startte zijn opleiding tot orthopedisch chirurg in september 1960. Hij volgde zijn chirurgische opleiding van september 1960 tot maart 1964 in het Stads- en Academisch Ziekenhuis Utrecht (SAZU) thans het UMC Utrecht, bij dr. J.F. Nuboer en van maart 1964 tot maart 1967 zijn orthopedische opleiding bij dr. H.W. Wouters, eveneens in het SAZU. Van november 1964 tot april 1965 werkte hij een half jaar op de afdeling orthopedie van het Royal Infirmary in Sheffield (Engeland).

Vanaf maart 1967 was hij als orthopedisch chirurg werkzaam in de Anna-Kliniek in Leiden, totdat deze werd opgeheven en in 1977 de afdeling orthopedie in het AZL (LUMC) werd opgericht. Daarna werkte hij tot 1992 als orthopedisch chirurg in het Elisabeth Gasthuis (later het Kennemer Gasthuis en thans het Spaarne Gasthuis) in Haarlem, in de tweemans-maatschap met Rietveld sr. Tot aan zijn pensionering in 1992 verrichte hij 1 dag per week poli kinderorthopedie in het AZL (LUMC). Hij was expert op het gebied van de vroege opsporing en behandeling van congenitale heupafwijkingen. De data die uiterst zorgvuldig door hem zijn verzameld waren een basis voor het proefschrift van zijn zoon Bart Burger.

Jan Burger werd in april 1967 lid van de NOV. Hij was van 1988 tot 1992 lid van het Concilium Orthopaedicum. Sinds 1992 was hij seniorlid en vanaf 2015 honorair lid van de NOV.

Wij gedenken hem en onze gedachten gaan uit naar zijn familie en naasten.

Jan Willem Louwerens, voorzitter NOV
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.