27 november 2023

Publicatie in Expert Review of Medical Devices: De waarde van heup- en knieprotheseregisters (Editorial)

Op 24 november 2023 publiceerde Expert Review of Medical Devices het artikel The value of hip and knee arthroplasty registries (Editorial) online.

De editorial is geschreven op basis van LROI-data door Bart Pijls. Hij concludeerde dat deze getallen suggereren dat jaarlijks voor ongeveer 734 pati├źnten een revisie-ingreep kan worden voorkomen. Ervan uitgaande dat een revisie-ingreep 20.000 euro kost, betekent dit alleen al in Nederland een jaarlijkse kostenbesparing van ongeveer 14,7 miljoen euro. De verwachting is dat deze besparing in de toekomst verder zal toenemen.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.