08 oktober 2023

Schouder Centrum Nijmegen: de juiste zorg op de juiste plek

Schouder Centrum Nijmegen is een goed voorbeeld van het versterken van de 1e lijn en zorgen dat de juiste zorg op de juiste plaats geleverd wordt. De werkwijze leidt tot een hoge patiënttevredenheid, verbeterde uitkomsten en minder onnodige verwijzingen. Schouder Centrum Nijmegen is klaar om zijn interdisciplinaire werkwijze landelijk uit te rollen. Alleen de structurele bekostiging is nog een punt.

"Of deze aantoonbaar succesvolle werkwijze ook buiten onze regio een succes zal worden, hangt vooral af van de zorgverzekeraars", aldus een van de fysiotherapeuten van het Schouder Centrum Nijmegen. “Als je tijd investeert waarmee je zorgkosten bespaart, dan moet die besparing deels terugvloeien”, vindt Jacco Jenner.

Hele artikel lezen?
Over de lijnen heen, In: Arts en auto, jaargang 89, nummer 10, 7 oktober 2023
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.