11 juli 2023

Survey: gebruik AI bij literatuurstudies

Door de al langer bestaande stijgende trend in het aantal medische publicaties per jaar, wordt het uitvoeren en up-to-date houden van literatuurstudies steeds uitdagender. Geautomatiseerde digitale tools kunnen door middel van 'machine learning', repetitieve taken zoals screenings- en data-extractieprocessen overnemen en assisteren bij besluitvorming.

Deze studie onderzoekt het gebruik van AI, ook wel 'geautomatiseerde digitale tools', in de realisatie van literatuurstudies (met name systematische reviews en meta-analyses). Invullen van de vragenlijst duurt 5 tot 15 minuten. Zeker ook zonder ervaring met geautomatiseerde digitale tools of zelfs literatuurstudies is uw mening van waarde.

De resultaten zijn volledig geanonimiseerd en kunnen bijdragen aan een effici├źntere uitvoering van literatuurstudies. Uw medewerking wordt zeer op prijs gesteld. Alvast hartelijk dank namens de onderzoekers voor uw tijd en input.

Naar de vragenlijst Nederlands

Naar de vragenlijst Engels

Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.