27 juni 2023

Publicatie in Acta Orthopaedica: Vergelijkbare overleving voor gecementeerde en ongecementeerde revisiestelen na een eerste revisie vanwege periprothetische fractuur

Op 22 mei 2023 publiceerde Acta Orthopaedica het artikel Similar revision rate after cemented and cementless femoral revisions for periprosthetic femoral fractures in total hip arthroplasty: analysis of 1,879 revision hip arthroplasties in the Dutch Arthroplasty Register online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Bart van Dooren, Rinne Peters, Paul Jutte, Martin Stevens, Wim Schreurs en Wierd Zijlstra. Zij concludeerden dat er geen verschil is in het risico op een tweede revisie voor pati├źnten met een gecementeerde en ongecementeerde revisiesteel na een eerste revisie-ingreep vanwege periprothetische fractuur. Een totale revisie was niet superieur aan een steelrevisie alleen. In het algemeen kunnen zowel gecementeerde als ongecementeerde revisiestelen succesvol worden gebruikt bij het reviseren van een totale heupprothese na een periprothetische fractuur.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.