07 maart 2023

Publicatie in Bone & Joint Open: Overleving en revisie van de totale elleboogprothese

Op 21 februari 2023 publiceerde Bone & Joint Open het artikel Implant survival of total elbow arthroplasty: analysis of 514 cases from the Dutch Arthroplasty Registry online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Arno Macken, Ante Prkić, Iris van Oost, Anneke Spekenbrink-Spooren, Bertram The en Denise Eygendaal. Zij concludeerden dat de prothese-overleving en kenmerken die samenhangen met een revisie door orthopeden en andere orthopedische zorgverleners kunnen worden gebruikt om patiëntspecifieke verwachtingen te scheppen en kunnen helpen bij de gezamenlijke besluitvorming tijdens het overwegen van een totale elleboogprothese-ingreep. Daarnaast toont dit onderzoek een opvallend hoog aantal re-revisies, waarnaar verder onderzoek moet worden gedaan.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.