30 juni 2022

Er zijn nog 120.000 wachtenden voor u

De Groene Amsterdammer publiceerde op 29 juni 2022 een artikel over de uitgestelde zorg. Het inhalen van door corona uitgestelde behandelingen gaat traag. Ziekenhuizen verzetten bergen, maar de coronacrisis heeft het systeem verzwakt. En de samenwerking zoals tijdens de crisis komt bij de inhaalzorg moeilijk van de grond. NOV-voorzitter Jan Willem Louwerens komt aan het woord over de gevolgen voor orthopediepatiënten. ‘Ze overlijden niet, maar lijden wel.’ Hij schat dat zo’n twintigduizend Nederlanders door de coronapandemie nog steeds wachten op een nieuwe heup of knie. Daar komen nog grofweg dertigduizend andere orthopedische ingrepen bovenop, van nekoperaties tot benen die rechtgezet moeten worden om artrose tegen te gaan. ‘Hoe langer patiënten wachten, hoe erger de pijn. En hoe minder goed zij vaak uit de operatie komen.’

Lees het artikel
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.