02 juni 2022

Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres op 30 juni en 1 juli 2022

Donderdag 30 juni en vrijdag 1 juli organiseren de Vereniging voor Sportgeneeskunde en de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres bij de Heerlickheijd in Ermelo. 

Een kans om nieuwe kennis op te doen, je huidige kennis uit te breiden of je netwerk te verbreden rond de wereld van (sport)medische ontwikkelingen en nieuwe onderzoeksresultaten. En het mooie is: er zijn 6 accreditatiepunten per dag te behalen.
Er zijn verschillende keynotesprekers en diverse sessies en workshops over het bewegingsapparaat, Exercise is Medicine of blessurepreventie waar je bij kunt aanschuiven. Om een goed beeld te geven van de mogelijkheden staan hieronder een aantal interessante sessies over actuele onderwerpen op een rij: 
•    Prehabilitatie door Professor Sandy Jack
•    Is er tegen de gevolgen van roken op te sporten? door Wanda de Kanter
•    Voorste kruisband blessures door Thore Zantop
•    Leefstijlgeneeskunde - Exercise is Medicine, leefstijl aanpak in de praktijk 
•    Cardiologie en Sport - Cardiale schade na Covid bij sporters
•    Bewegen en inflammatoire darmsyndroom
•    Workshop Motivatie tijdens revalidatietraject
•    (seksueel)grensoverschrijdend gedrag in de sport 
Bekijk tijdens het congres ook de abstract presentaties van de nieuwste onderzoeksresultaten op het gebied van Sportgeneeskunde en Sportfysiotherapie.

Naast de leerzame sessies zijn er pauzemomenten met voldoende (verfrissende) versnaperingen, de mogelijkheid om te bewegen: van mountainbiken (neem je eigen fiets en helm mee) tot tafeltennis of badminton én op donderdag is er optioneel een zomerse BBQ en feestavond.

Het Sportmedisch Wetenschappelijk Jaarcongres wordt in 2022 Live: Leuk en Leerzaam.
Bekijk het programma en meld je aan
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.