24 mei 2022

Abigail Cohen wint de Prof. dr. René Marti Prijs 2022

‘Kunnen we patiënten met een klinische verdenking op een scaphoïdfractuur en initieel normale röntgenfoto behandelen met drukverband in plaats van gips?’ 
Op 19 mei 2022 presenteerde Abigail Cohen dit abstract, waarmee zij de Prof. dr. René Marti Prijs won.

De prijs bestaat uit een plaquette en € 1.000, vrij te besteden door de prijswinnaar.
 
De Prof. dr. René Marti Prijs wordt jaarlijks en ter nagedachtenis aan zijn naamgever uitgereikt aan de beste voordracht onder alle onderzoekers die tijdens het NOV-Jaarcongres verslag doen van orthopedisch wetenschappelijk onderzoek met een voordracht passend in het thema Orthopedische Traumatologie. Het onderzoek waarover verslag wordt gedaan dient te zijn uitgevoerd vanuit een orthopedische afdeling. Minimaal één van de leden van de betreffende onderzoeksgroep (auteurs) dient (buitengewoon) lid van de NOV te zijn. De score van het abstract en de voordracht zijn bepalend voor de toekenning van de prijs.

De Prof. dr. René Marti Prijs memoreert de grote betekenis die René Marti gedurende vele jaren heeft gehad voor de orthopedische traumatologie in Nederland en daarbuiten, zowel als actief orthopedisch chirurg alsook als inspirator. 

Naar een overzicht van prijzen en eerdere winnaars

Naar het abstractoverzicht
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.