29 oktober 2021

Bericht AD: Uitgestelde (orthopedische) zorg eist tol: amputaties en vergroeiingen als uitwassen

Vooral orthopedisch chirurgen zien ernstiger gezondheidsklachten. ,,Ze komen slechter binnen en gaan slechter naar buiten”, vat Sjoerd Bulstra, voorzitter van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging, samen. Normaliter proberen artsen een operatie aan de gewrichten te voorkomen door fysiotherapie aan te bevelen. Maar door corona konden patiënten niet altijd naar therapie of ze wilden niet uit angst voor Covid. Daardoor zijn er bijvoorbeeld meer mensen met zwaardere artrose. ,,Het kan zijn dat bij best veel van onze patiënten de operatie minder goed lukt dan wanneer we ze eerder hadden geholpen”, stelt Bulstra. De slijtage is groter, doordat patiënten langer met de klachten hebben doorgelopen. Met als gevolg dat ze ook na een operatie niet altijd herstellen.

Voor het volledige bericht plus interview Sjoerd Bulstra klik hier
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.
}