06 juli 2021

Publicatie The Bone & Joint Journal: Overleving van verschillende type mediale unicondylaire knieprothesen

Op 1 juli 2021 publiceerde The Bone & Joint Journal het artikel Risk of revision for medial unicompartmental knee arthroplasty according to fixation and bearing type - short- to mid-term results from the Dutch Arthroplasty Register online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Joost Burger, Hendrik Zuiderbaan, Inger Sierevelt, Liza van Steenbergen, Peter Nolte, Andrew Pearle en Gino Kerkhoffs. Zij concludeerden dat de kans op revisie op korte tot middellange termijn voor ongecementeerde mobile-bearing UKP’s vergelijkbaar was met die voor gecementeerde mobile-bearing UKP’s. De kans op revisie voor gecementeerde fixed-bearing UKP’s was vergelijkbaar met ongecementeerde mobile-bearing UKP’s.

Bekijk de Nederlandse samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.