22 april 2020

Publicatie HIP international: Invloed van patiëntkenmerken op PROMs na totale heupprothese

Op 14 april 2020 publiceerde HIP international het artikel Which patients improve most after total hip arthroplasty? Influence of patient characteristics on patient-reported outcome measures of 22,357 total hip arthroplasties in the Dutch Arthroplasty Register online.

Het onderzoek is gefinancierd door het Van Rens Fonds en uitgevoerd met LROI-data door Rinne Peters, Liza van Steenbergen, Roy Stewart, Martin Stevens, Paul Rijk, Sjoerd Bulstra en Wierd Zijlstra. Zij concludeerden dat patiënten die 1 jaar na een primaire totale heupprothese de meeste verbetering lieten zien in functionele uitkomsten, pijnverlichting en kwaliteit van leven (PROMs), jonger dan 60 jaar en vrouw zijn, een hoge ASA-score en een hoge BMI hebben en geen eerdere operatie aan de heup hebben ondergaan. Bekijk ook de NL samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.
}