29 april 2024

Nationaal Fellowship Dutch Hip Society (werkgroep Heup)

De doelstelling van de Dutch Hip Society (DHS) is het bereikbaar en bruikbaar maken van de expertise op het gebied van aangeboren, verworven, degeneratieve afwijkingen en prothesiologie van de heup. Om dit te bereiken organiseert de DHS dit jaar een fellowship. Dit fellowship stelt de deelnemers in staat een viertal klinieken in Nederland te bezoeken en daarmee hun expertise te vergroten. De deelnemers krijgen tijdens de bezoeken uitgebreide kans voor participatie, observatie en discussie.

Doelgroep
De DHS richt het fellowship in voor 6e jaar AIOS of jonge orthopedisch chirurgen die na het afronden van hun opleiding minder dan vijf jaar werkzaam zijn in een praktijk. Het fellowship van dit jaar richt de aandacht op jong volwassen heup problematiek en advanced reconstructies.

Profiel deelnemers
  • 6e jaar AIOS of jonge klare met minder dan vijf jaar praktijk ervaring.
  • EPA heup specialisatie nivo behaald.
  • Aantoonbare interesse voor heuppathologie. Zoals blijkt uit congresbezoek, operatietableau en eventuele publicaties.
Invulling van het fellowship 
Dit jaar zal in de week van 23 tot 27 september 2024 een viertal klinieken worden bezocht. Twee klinieken zijn gespecialiseerd in de jong volwassen heupproblematiek en twee klinieken in advanced reconstruction. Er is plek voor drie deelnemers. Tijdens het bezoek aan de klinieken worden operaties bijgewoond, eventueel poliklinieken gevolgd en voordrachten verzorgd. Het fellowship wordt geheel verzorgd door de DHS en de deelnemers worden tijdens dit fellowship begeleid door een senior-lid. De deelnemers maken na afloop van het fellowship een verslag dat gepresenteerd wordt tijdens de NOV-najaarsvergadering en gepubliceerd wordt op de NOV-website.

Selectieprocedure
Belangstellenden die binnen de doelgroep vallen worden uitgenodigd zich via e-mail te melden met hun motivatie en curriculum vitae bij de secretaris van de DHS (Matthias Schafroth). Het bestuur zal op grond van het profiel van de kandidaten drie personen selecteren.

Bekijk de poster

Dit fellowship is niet geaccrediteerd.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.