20 december 2022

Publicatie in HIP International: Overleving en reden voor revisie van anatomisch gevormde en tapered slip gecementeerde stelen bij totale heupprothesen

Op 19 december 2022 publiceerde HIP International het artikel Survival rates of anatomically shaped and tapered slip cemented femoral implants: an analysis of 76,281 femoral implants of the Dutch arthroplasty register (LROI) online.
Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Luc Heijnens, Ide Heyligers, Bert Boonen, Anneke Spekenbrink-Spooren, Emil van Haaren en Martijn Schotanus. Zij concludeerden dat er een uitstekende 5,1-jaarsoverleving is voor beide stelen. De totale kans op revisie was bij de anatomisch gevormde stelen iets lager dan bij de tapered slip stelen. De kans op revisie voor loslating was bij de anatomische stelen hoger dan bij de tapered slip stelen. De kans op revisie vanwege een fractuur rond de prothese was bij de anatomische stelen kleiner dan bij de tapered slip stelen.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.