13 september 2022

Overlijdensbericht oud-collega dr. Harold (Harry) Eikelaar

Pas geleden ontvingen wij het verdrietige bericht dat onze oud-collega dr. Harold (Harry) R. Eikelaar op 15 augustus 2022 op 87-jarige leeftijd, is overleden.

Harry Eikelaar startte zijn opleiding tot orthopedisch chirurg in 1965. Hij volgde zijn opleiding in het Academisch Ziekenhuis (nu UMCG) te Groningen tot 1971. Daarna is hij jarenlang werkzaam geweest als orthopedisch chirurg in het Rooms Katholieke Ziekenhuis (RKZ) in Groningen dat in 1991 is gefuseerd met het Diakonessenhuis en verderging onder de naam ‘Martini Ziekenhuis’. 

In ons land werd de toepassing van de arthroscopische techniek gestimuleerd door zijn proefschrift ‘Arthroscopy of the Knee’ (1975 te Groningen). Vanwege zijn pionierswerk en grote verdienste voor de arthroscopische chirurgie is hij benoemd tot Erelid van de Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie en van de Arthroscopy Association of North America. 

Hij heeft in 1976 de eerste Mathijsenprijs uitgereikt gekregen. Die prijs is in 1976 door de NOV in het leven geroepen voor een wetenschappelijke publicatie of proefschrift.

Harry Eikelaar was sedert 1971, meer dan 50 jaar, lid van de NOV. Sinds 2001 was hij seniorlid en vanaf 2015 honorair lid van de NOV. 

Wij gedenken hem en onze gedachten gaan uit naar zijn familie en naasten.

Jan Willem Louwerens, 
voorzitter
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.
}