29 oktober 2021

Publicatie in Journal of Bone and Joint Infection: Geen verschil in revisie binnen 1 jaar na DAIR binnen 4 weken of 4-12 weken na totale heup- of knieprothese

Op 3 september 2021 publiceerde Journal of Bone and Joint Infection het artikel Timing of debridement, antibiotics, and implant retention (DAIR) for early post-surgical hip and knee prosthetic joint infection (PJI) does not affect 1-year re-revision rates: data from the Dutch Arthroplasty Register online.

Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Barry van der Ende, Jakob van Oldenrijk, Max Reijman, Peter Croughs, Liza van Steenbergen, Jan Verhaar en Koen Bos. Zij concludeerden dat deze studie geen significant verschil laat zien in re-revisiepercentage binnen 1 jaar na een DAIR procedure met verwisselen van mobiele componenten die werd uitgevoerd binnen 4 weken of tussen 4 en 12 weken na plaatsen van primaire totale heup- of knieprothese. Bij een infectie lijkt een DAIR procedure een goede behandeling tot ten minste 3 maanden na de primaire ingreep.

Bekijk ook de Nederlandse samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.