30 maart 2021

Jan Verhaar Officier in de Orde van Oranje Nassau

Vrijdag 26 maart nam afdelingshoofd orthopedie en orthopedisch chirurg Jan Verhaar afscheid van het Erasmus MC Rotterdam. Tijdens zijn afscheidsreceptie werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. 

Prof. dr. Verhaar ontving de onderscheiding vanwege zijn grote wetenschappelijke en maatschappelijke verdiensten. Hij was sinds 1995 hoofd van de afdeling Orthopedie en Sportgeneeskunde van het Erasmus MC.  

Invloed op kwaliteit van zorg
Volgens Burgemeester Jan van Belzen, die de onderscheiding uitreikte, is Jan Verhaar van grote invloed geweest op een hele generatie orthopedisch chirurgen. “U heeft de kwaliteit van de orthopedische zorg naar een hoger plan getild en daarmee heeft u ook de maatschappij een grote dienst bewezen”. 

Onderzoek en onderwijs
Jan Verhaar werd geroemd om het onderzoek en de vernieuwing van kennis en mogelijkheden in de orthopedie. Ook in het onderwijs is hij zeer actief. Hij leverde een belangrijke bijdrage aan het onderwijs van alle medisch studenten en fysiotherapeuten in Nederland. 
Ook heeft hij door zijn aanpak, zijn bestuurlijke inzet en zijn voorbeeldfunctie in klinisch redeneren en werken grote invloed gehad op de ontwikkeling van een hele generatie orthopedisch chirurgen, ook als lid van het opleidingsorgaan van de NOV. 

Bestuurlijk talent
Jan Verhaar heeft zich uitvoering ingezet voor het vakgebied op lokaal niveau maar ook voor nationale en internationale organisaties. Hij was voorzitter van het stafconvent van Erasmus MC, voorzitter van het thema Dijkzigt, van de NOV en de Europese federatie van orthopedische verenigingen. Jan was tevens de drijvende kracht achter het stopzetten van het gebruik van de MoM-heupprotheses dat wereldwijd werd gevolgd. 

Het NOV-bestuur feliciteert Jan Verhaar van harte met zijn onderscheiding!
 
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.