10 februari 2021

Publicatie: Indicaties, soorten en resultaten van radiuskopprothesen in Nederland

Shoulder & Elbow publiceerde onlangs het artikel A registry study on radial head arthroplasties in the Netherlands: Indications, types and short-term survival online.
Het onderzoek is uitgevoerd met LROI-data door Arno Macken, Ante Prkic, Koen Koenraadt, Iris van Oost, Anneke Spekenbrink-Spooren, Bertram The en Denise Eygendaal. Zij concludeerden dat het merendeel van de radiuskopprothesen wordt geplaatst vanwege een fractuur. Het meest gebruikte design is bipolair en de meerderheid van de radiuskopprothesen wordt niet gecementeerd. Na 5 jaar is 90% van de radiuskopprothesen nog niet gereviseerd. Bekijk de NL samenvatting met infographic.
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.