27 december 2020

Wervelkolom-registratie DSSR beëindigd

De wervelkolom-registratie DSSR wordt beëindigd per 1-1-2021. Mogelijk heeft u hierover een brief gekregen van DICA. De NOV informeert u graag nader. Er spelen een aantal zaken: 
  • Dubbele registratie van gegevens waardoor een beperkt draagvlak bij gebruikers bestond
  • Moeizame of onmogelijke ' batch-aanleveringen' van de PROMS data uit lokale systemen aan DICA
  • Ontbreken van hulp of medewerking bij data-analyse 
  • Ontbreken van de mogelijkheid om eigen data te downloaden.
De besturen van de NOV en de NVvN hebben - na uitgebreide pogingen om deze problemen adequaat op te lossen met DICA -  het vertrouwen hieromtrent in DICA opgezegd (in juni 2020). De overeenkomst met DICA was (nog) niet opgezegd, aangezien er tijd nodig zou zijn om een alternatieve registratie op te zetten. Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft besloten om per 1 januari 2021 de financiering van de DSSR  te beëindigen. ZN gaf daarnaast aan dat zij alleen een registratie financieren die via DICA verloopt. De besturen van de NOV en de NVvN gaan zich het komend jaar inspannen voor een nieuwe registratie. Wij houden u op de hoogte. Meer informatie in de brief zoals NOV/NVvN deze naar ZN stuurde (alleen voor leden via MijnNOV).
Om u beter van dienst te zijn, maakt de website gebruik van cookies.
}